Χρώματα Κιμωλίας

Chalk Paint

Χρώματα Κιμωλίας

Το Χρώμα Κιμωλίας Chalk Paint της Mondo bello είναι διακοσμητικό χρώμα νερού που δημιουργεί ματ φινίρισμα και πλήθος διακοσμητικών εφέ, διχρωμίες, στυλ vintage, shabby chic.

Ιδανικό για την αναπαλαίωση και διακόσμηση ξύλινων επίπλων, τοίχων ή αντικειμένων από διάφορα υλικά όπως ξύλο, γυαλί, σίδερο, μάρμαρο, πλαστικό, ταπετσαρία, τούβλο, τσιμέντο κτλ.

Εφαρμόζεται πάνω σε οποιαδήποτε επιφάνεια παλιά, βαμμένη με χρώμα ή βερνίκι και δεν χρειάζεται καμμία προεργασία, τρίψιμο ή αστάρι.

Στεγνώνει γρήγορα, έχει πολύ μεγάλη καλυπτικότητα και διατίθεται σε πολλές αποχρώσεις.

Οι επιφάνειες που δέχονται τριβή είναι καλό να προστατεύονται με κερί ή βερνίκι.

01

Εύκολη Εφαρμογή

Δεν απαιτούν ιδιαίτερη προετοιμασία πριν την εφαρμογή, ούτε ιδιαίτερες γνώσεις και δεξιότητες στο βάψιμο.

02

Πλήθος αποχρώσεων

Απεριόριστες αποχρώσεις με το σύστημα χρωματισμού της TETRALUX και 23 έτοιμες υπέροχες αποχρώσεις.

03

Μεγάλη Καλυπτικότητα

Καλύπτει 12 m²/lit ανά στρώση.

04

Προϊόντα Νερού

Άοσμα προιόντα νερού με χρωστικές υδατοδιαλυτές και VOC-free.

Chalk Paint

Η Tetralux συνδύασε τις παραδοσιακές φόρμουλες με την σύγχρονη τεχνολογία και δημιούργησε χρώματα κιμωλίας τα οποία εφαρμόζονται σε οποιαδήποτε επιφάνεια χωρίς αστάρωμα και παρουσιάζουν μεγάλη καλυπτικότητα.

Ιδιαίτερα σημαντική είναι η εφαρμογή προστατευτικού στρώματος μετά την ολοκλήρωση της εφαρμογής των χρωμάτων κιμωλίας, λόγω της μεγάλης απορροφητικότητας που παρουσιάζουν. Η επιφάνεια μπορεί να προστατευθεί με κερί (wax) ή το κλασσικό προστατευτικό βερνίκι με ματ ή σατινέ όψη, ούτως ώστε να θωρακιστεί πλήρως ενάντια στο νερό, στις τριβές και κάθε είδους φθορά.

Chalk Varnish

Τα Chalk Varnish της Mondo bello είναι υδατοδιαλυτά, άοσμα βερνίκια ακρυλικής βάσης για τα χρώματα κιμωλίας. 

Ενισχύουν και τονίζουν τον τόνο του χρώματος κιμωλίας. Εφαρμόζονται εύκολα, δεν κιτρινίζουν και στεγνώνουν γρήγορα. Έχουν εξαιρετικό άπλωμα και μεγάλη αντοχή, χωρίς να ξεφλουδίζουν ή να σκάνε.

Ιδανικά για την προστασία και στεγανοποίηση επιφανειών βαμμένων με Chalk Paint. Προστατεύουν από την υγρασία, την καθημερινή φθορά και πλένονται με σαπούνι και νερό. Δημιουργούν ένα θαυμάσιο ματ ή σατινέ αποτέλεσμα. Διατίθενται σε διάφανο, λευκό, μαύρο, κεχριμπάρι και antique.

Chalk Wax

Tα Chalk Wax της Mondo bello είναι ειδική πάστα κεριού φινιρίσματος που εφαρμόζονται για επιπλέον προστασία του χρώματος κιμωλίας προσφέροντας βελούδινη, λεία υφή και ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

Προστατεύουν την επιφάνεια από φθορές και υγρασία, ενώ ενισχύουν τον τόνο του χρώματος κιμωλίας ή το φυσικό ξύλο. Διατίθενται σε διάφανο, λευκό, μαύρο, κεχριμπάρι και antique.

Άνδρος

Κίμωλος

Νάξος

Κύθηρα

Λευκάδα

Κέα

Λήμνος

Σπέτσες

Σέριφος

Ιθάκη

Κεφαλονιά

Φολέγανδρος

Αμοργός

Οινούσσες

Κάσος

Ικαρία

Σκιάθος

Σκόπελος

Ζάκυνθος

Λέσβος

Χίος

Κέρκυρα

Ρόδος

Κρήτη

Θάσος

Αλόννησος

Σαντορίνη

Ψαρά

Χρωματολόγιο Βερνικιών & Κεριών

Μαύρο

Κεχριμπάρι

Antique

Λευκό

Τα χρώματα που εμφανίζονται στην οθόνη έχουν παραχθεί ηλεκτρονικά. Δεν είναι μια ακριβής αναπαράσταση πραγματικών χρωμάτων, καθώς το φινίρισμα του υλικού, η λάμψη και ο φωτισμός του, καθώς και πολλοί άλλοι παράγοντες, επηρεάζουν την αντίληψή μας για το χρώμα. Να επιλέγετε πάντα το τελικό χρώμα από τυπωμένα χρωματολόγια και βεντάλιες.

Οδηγίες Χρήσης

Ανακινήστε καλά πριν τη χρήση.

Οι επιφάνειες πρέπει να είναι καθαρές, στεγνές και απαλλαγμένες από ξένα σώματα και ουσίες.

Εφαρμογή και στέγνωμα σε θερμοκρασίες από 5°C έως 40°C.

Εφαρμόζεται με πινέλο, ρολό ή πιστόλι, με ή χωρίς αραίωση με νερό ανάλογα με το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Στεγνώνει στην αφή σε 30 λεπτά περίπου και επαναβάφεται σε 6 ώρες.

Το χρώμα κιμωλίας Chalk Paint εφαρμόζεται απ’ευθείας στην επιφάνεια σε 1 ή 2 στρώσεις ανάλογα με το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Δεν απαιτείται τρίψιμο ή αστάρωμα της επιφάνειας.

Για διχρωμία μπορείτε να εφαρμόσετε δύο στρώσεις διαφορετικού χρώματος.

Αφού στεγνώσει καλά η επιφάνεια, με ένα γυαλόχαρτο τρίψτε τοπικά το τελικό χρώμα στα σημεία που επιθυμείτε ώστε να αρχίσει να φαίνεται η προηγούμενη απόχρωση και να αποκτήσει η επιφάνεια μια εντυπωσιακή vintage ή shabby chic όψη.

Εφαρμόστε Chalk Wax κερί MondoBello ή Chalk Varnish βερνίκι νερού της Mondobello για διαφορετικό πεπαλαιωμένο αποτέλεσμα και επιπλέον προστασία.

Προσοχή :
Επαναβάφεται μετά από 6 ώρες υπό φυσιολογικές καιρικές συνθήκες.
Μην εφαρμόζετε σε θερμοκρασίες κάτω από 5°C και πάνω από 40°C.

Βίντεο Εφαρμογής